Kända fotbollsfruar

Vid sidan om varje duktig fotbollsspelare inom herrfotboll står en fotbollsfru! Eller, nja – i alla fall vid sidan om nästan varje. Och det är ju faktiskt inte svårt att förstå varför. Ett par vältränade fotbollsben, en bra karriär och ett sinne för laganda, vad mer kan man begära av en partner? Genom historien har vissa fotbollsfruar gjort större avtryck än andra. Par som Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger, eller, för att förflytta oss utanför Sverige, David Beckham och forna musikartisten Victoria Beckham, dåvarande Posh Spice, klingar bekant för de flesta. Bredvid planen står de oftast i solglasögon och designerkläder med dyra väskor och glansiga hårmanar, medan männen svettas på gräset. I vissa fall har paren gått skilda vägar men som i de just nämnda exemplen, verkar kombinationen fungera väldigt bra. När paparazzifotograferna fångar Zlatan “Ibra” Ibrahimovic tillsammans med sin sköna Helena ser kärleksgnistorna alltjämt ut att spraka, och för paret Beckham gäller samma sak.

Ett speciellt liv att ständigt vara i bakgrunden

Men det är klart att det är mycket speciellt att hamna vid sidan om sin man, och reduceras till ett bihang som klär sig i märkeskläder och alltid bara står tyst och snällt bredvid. Många fotbollsfruar trivs inte med att vara bisittare, de vill ha egna liv utanför planen och göra sig ett namn för sig själva, istället för att bara hänga på sin fotbollsspelande respektive världen över. Dessutom bor det ofta ett sting av illasinnad avundsjuka i de som kallar kvinnorna för just fotbollsfruar, och många ser tyvärr framför sig en lycksökerska som älskar kändisskapet och pengarna – inte sin hårt arbetande man, som kämpar varje dag för att bibehålla den exklusiva livsstil som frun tar för givet och inte är det minsta tacksam för. Så inte alla fotbollsfruar är nöjda med titeln, och många är nog trötta på att ständigt intervjuas i media som frun till sin respektive, och bara få frågor om hur han upplever det ena eller det andra, och inte en enda fråga om henne själv.

Inspireras av Zlatans fru Helena Seger

För vissa är det dock inte så att mannen blir nummer ett bara för att han är en känd och framgångsrik fotbollsspelare på elitnivå. Hemma hos vårt svenska fotbollsunder Zlatan Ibrahimovic är det hans fru Helena som styr och ställer med järnhand. Zlatan kanske är kungen på planen, och klackar in mål efter mål i världsklass, men hemma är det Helena som är Drottning, har båda sagt till media. Helena har alltid sista ordet hemma, och han både älskar och respekterar sin Helena. Helena ser inte sig själv som en bifigur, och det gör inte “Ibracadabra” heller. Helena är alltså inte bara välklädd och vacker, hon har skinn på näsan också. För den som träffar sitt livs kärlek på planen och söker inspiration, är Helena Seger därmed en perfekt inspirationskälla på både insidan och utsidan. med day birger et mikkelsen kläder kan du skaffa den rätta looken för att bli lika snygg som Helena Seger, och förhoppningsvis få en smula av hennes pondus på köpet.