Hur fotbollsspelare kan tjäna pengar på annat än fotboll

De bästa och mest kända fotbollsspelarna i världen tjänar mycket stora summor pengar på att spela fotboll för stora lag. De tjänar pengar dels genom lön från klubben dels genom sponsorer och andra verksamheter på sidan av fotbollen. Den fotbollsspelare i världen som tjänar mest pengar idag är Barcelonas snabba anfallare Leo Messi, tätt följd av Cristiano Ronaldo som tjänar enorma summor pengar. Årsinkomsten för de båda storspelarna sträcker sig över 1 miljard kronor.

En stor del av dessa pengar kommer från deras löner och bygger på deras fotbollsspelande, deras målgörande och förmåga att avgöra matcher. Men mycket pengar kommer också från olika sponsorer och samarbeten med företag. Cristiano Ronaldo har till exempel samarbetat med svenska H&M genom att göra en egen kollektion. Ronaldo gav tillsammans med H&M ut en egen kollektion av underkläder. För att marknadsföra sin kollektion lade Ronaldo upp en rad lättklädda bilder. Tidigare har även David Beckham släppt underkläder för H&M och på samma sätt poserat på lättklädda bilder.

Dessa samarbeten bygger dels på att dessa män blivit kända för sitt eminenta fotbollsspelande, men det bygger också på något mycket mer trivialt – de har ett attraktivt utseende. Fotbollsspelare, precis som alla andra, blir inte bara bedömda för sina prestationer på arbetet utan även för deras utseende. Under VM 2018 blev till exempel den isländska spelaren Rurik Gislason utnämnd till VMs snyggaste spelare på grund av hans attraktiva utseende. Denna utnämning har lett till att företag har hört av sig till honom för att göra samarbeten. För att tjäna stora summor pengar som fotbollsspelare krävs alltså inte bara ett bra fotbollsspelande utan även ett attraktivt utseende.

Även om vad som anses vara attraktivt kan skilja sig åt från person till person är de flesta överens om att en snygg frisyr är viktigt. Att som ung tappa mycket hår kan vara oerhört jobbigt och göra att ens självförtroende blir mindre. Kanske vill man inte ens gå utanför dörren utan att täcka huvudet med en hatt eller keps. Att göra en hårtransplantation genom Nordichair.com kan därför avsevärt förbättra kvaliteten på livet genom att förstärka självförtroendet och göra det möjligt att bli lika attraktiv som de fotbollsspelare som blir erbjuda samarbeten för deras utseenden. David Beckham karakteriseras även av en snygg skäggväxt och detta är det också möjligt att få hjälp med genom att genomföra en skäggtransplantation.

En fotbollsspelare kan alltså tjäna stora summor pengar genom att ta hand om sitt utseende. De kan på det sättet locka till sig företag som vill sälja varor genom att använda personen i olika reklamsammanhang. Ett attraktivt utseende lockar till sig många människor och gör att det är möjligt att tjäna betydligt mer pengar.