Bygg ett fotbollsmål

Det kan finnas flera anledningar till att man vill bygga ett eget fotbollsmål hemma på tomten. Kanske är man nybörjare på fotboll, och vill prova på för sig själv innan man går med i ett lag. Kanske spelar man redan i ett lag, men vill träna ännu mer hemma. Oavsett varför, är det lätt att bygga ett eget fotbollsmål som tål både mål och stolpskott.

soccer-933037_960_720Till att börja med gäller det att använda rätt material. Det optimala är att använda sig av fyrkantiga reglar av tryckimpregnerat trä, men om man inte har tillgång till detta kan man också använda sig av andra typer av plank. Det går dock att hitta billigt byggmaterial av alla de slag på Buildor.se, varför det inte är svårt att hitta det idealiska materialet för ett snyggt fotbollsmål.

När man sammanfogar de olika reglarna till målet ska man, för att skapa en så stabil skarv som möjligt, såga ur hälften av regeln på varje ända, för att de ska kunna sammanfogas till ett slätt hörn. Det gör man genom att såga ett snitt där skarven ska börja, och sedan hugga ur med stämjärn i träets fiberriktning. För att fästa reglerna i varandra bör man sedan borra genom skarven och skruva i vagnsbult. Efter att man gjort detsamma för alla reglar kvarstår bara att fästa nätet, så har man ett enkelt med tåligt fotbollsmål.